Rollespil

image description

Tid: ca. 30 minutter

I rollespil skal du lade som du er en anden. Du skal prøve at leve en anden persons liv, for at komme frem til nye idéer, og få forståelse for de udfordringer sådan en person kunne have – og derigennem blive klogere i innovationsprocessen. F.eks hvis jeres idé er at lave computerspil, så kunne det måske være sjovt at lege Supermario for en dag! for at få en forståelse for hvordan et computerspil er at leve i, og måske får i på den måde nye ideer til jeres eget spil!
Et andet eksempel kunne være, hvis i ville se om der er nogle udfordringer i Føtex. F.eks. hvis en vare er udsolgt, så kunne en have rollen som butiksmand og en anden som kunde!

HVORDAN:

1: Beslut hvilke situationer og personer, der er spændende for jeres opgave og diskutér hvilke spørgsmål, der kunne være interessante at stille dem. Skriv det hele ned, så I alle sammen er enige om fokus og spørgsmålene i rollespillet.

2: Gå ud i mindre gruppe og skift nu til at spille forskellige roller. Hvis I kan finde nogle kostumer er det ekstra sjovt – måske kan I endda hurtigt lave piperenser-briller, overskæg af papir osv.

3: Spil rollerne igennem flere gange og byt roller med hinanden.

4: Når alle har prøvet at spille mindst to roller, samles der op i fællesskab, og der skrives ned på tavlen.

5: Hvad lærte I, hvad observerede I og hvilke gode idéer fik I?