Persona

image description

Tid: ca. 20 minutter

En persona er en slags opdigtet person, der kommer tæt på at vise et billede af en gennemsnitsperson, i den målgruppe du prøver at ramme med din idé. Når du skal sætte dig ind i en anden persons forskellige ønsker og behov – direkte eller indirekte, er det et rigtigt godt værktøj at lave en persona. Hvis du for eksempel skal finde på, hvordan I kan forbedre jeres klasselokale, vil det være relevant at sætte sig ind de personer, der benytter sig af eller har en interesse i klasselokalet.

HVORDAN:

1: Find ud af hvilken målgruppe du vil ramme (ung, gammel, hvilke interesser osv..)

2: Print et persona skema herfra siden, eller lav dit eget. Hvis du laver dit eget så find minimum 3-5 ting og værdier du skal påføre din persona, f.eks kendetegn, tanker og behov.

3: Skriv personaens forskellige data ind, alder, køn, hvad de tænker, hvad de laver osv. Måske har du allerede nogle spændende idéer fra interviews du har lavet tidligere. Eller hvis du har talt med folk fra din målgruppe.

4: Når du er færdig med at skrive, skal du til at tegne din persona og sætte ting på din persona der viser hvem de er. Find ting denne person godt kan lide.

5: Når du er færdig med din persona, kan du prøve at sammenligne med de andres personaer og snakke om ligheder og forskelle. Tal om hvorfor I har valgt, at jeres persona er på den måde den er.