Bodystorm

Bodystorm

image description

Tid: ca. 30 minutter

Bodystorming er en alternativ form for brainstorming øvelse, hvor du bruger kroppen til at gennemleve idéerne – lige så snart du får en idé, prøver du den med kroppen. Eks. “Hvordan ville det være at gå i en skole uden borde og stole”. Her kan du opleve det ved kun at bruge gulvet, når du har undervisning. Igennem denne oplevelse vil du finde en masse gode og dårlige ting ved ikke at bruge borde og stole. Men vigtigst af alt så oplever du det på egen krop, i stedet for, at det kun er en idé på et stykke papir.

– Denne øvelse minder en del om et mix af rollespil, persona og prototype i en og samme øvelse. Så kig gerne på de tre øvelser også.

HVORDAN:

1: Opsætning og introduktion: Definér situationen som du skal gennemleve og lave en liste over de ting, som der skal “bodystormes” så er det nemmere at forholde sig til i situationen

2: Prøv situationen af – bodystorm din idé. Det er en god idé at sætte ord på dine tanker i situationen – hhv. udfordringer, overraskelser, osv. Husk at tage noter om hvad du oplever, så du kan reflektere over det senere

3: Bodystorm oplevelsen at køre bus eller tog, stil stole op som sæder, og prøv at bodystorm dig frem til en bedre opsætning af sæderne. Kan noget laves om? Kan passagererne komme forbi hinanden. Noter og fortæl hvad du og evt. gruppen oplever!

4: Efter du har bodystormet. Hvilke ideer har det genereret? Hvad var de største overraskelser? Hvad kan du tage med til den næste del af den kreative proces?